fbpx

Când realitatea virtuală te privește cu ochi umani

by

Primele aplicații pe care le-am creat conțineau la început obiecte și peisaje, atingând nivelul dorit de inedit, de surprinzător și de atractiv. Fiecare nouă aplicație a adus o creștere în complexitate și, curând, am realizat că lipsește factorul uman în realitatea virtuală. O soluție foarte bună la acest neajuns a venit prin avatarele Oculus.

De la lansarea din 2016, avatarele introduse de Oculus în aplicațiile de realitate virtuală au suplinit nevoia foarte mare de „uman”, făcând posibilă interacțiunea dintre utilizatori la un nivel personal în VR. Fiecare versiune a adus platformei Oculus actualizări tehnice și o suită generoasă de chipuri, frizuri, rujuri și accesorii cu care utilizatorii își pot personaliza versiunea lor virtuală.

2019 vine cu „Expressive Avatars”, aducând un nou nivel de realism în ceea ce privește mimica feței modelelor. În urma unor studii aprofundate a mișcărilor gurii și ochilor, Oculus creează avatare care oferă interacțiuni semnificative și atrăgătoare, ceea ce, în final, rezultă într-o experiență socială imersivă.

Ochiul uman tinde să clipească mai des atunci când privește în jur, datorită expunerii la aer. Mișcările rapide ale capului determină ridicarea sprincenelor sau deschiderea mai largă a ochilor. Oculus a luat în considerare toate acestea, reușind să simuleze un ritm mai alert de clipire în funcție de obiectul pe care se focalizează utilizatorul și o mișcare mai realistă a ochilor în funcție de mimica avatarului. Nu doar atât, ci și grimasele pe care le face gura în funcție de sunetul rostit au fost analizate în detaliu, Oculus aducând tehnica „differential interpolation”, care presupune modelarea formelor pe care le adoptă mușchii gurii.

Oare cu ce ne va surprinde Oculus în viitor?

Se pare că se va concentra pe perfecționarea trupului avatarelor, în ceea ce privește mărimea din viața reală, raportul dintre un personaj care stă așezat față de altul care stă în picioare, și nu numai.

Image Credit: Oculus

Prezența avatarelor în realitatea virtuală aduce un plus de valoare aplicațiilor VR. Prin urmare, ne vom surprinde utilizatorii cu cele mai bune avatare create de noi sau dintre cele existente pe piață.

Write your message here